Incalzirea anexelor gospodaresti: cum poti obtine confort termic fara costuri exagerate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Chiar daca anexele gospodaresti nu sunt locurile in care iti petreci cel mai mult timp, in special in sezonul rece, este nevoie sa iti asiguri un confort termic potrivit in intervalul de timp pe care il petreci in aceste incaperi. Descopera cum poti sa faci asta fara costuri prea mari.

Apeleaza la o metoda ieftina de incalzire

Anexele gospodaresti pot fi utile si pe timpul iernii, in special atunci cand trebuie sa desfasori activitati care nu pot avea loc in interiorul casei, dar nici afara din cauza temperaturilor joase. De exemplu, daca ai o mica afacere de prelucrare a lemnului sau daca lucrezi la un proiect important, este necesar ca in perioada de timp pe care o petreci in anexa gospodareasca sa te simti confortabil.

Pentru ca cea mai mare parte a timpului oricum o petreci in interiorul locuintei tale unde, cel mai probabil, ai deja un sistem de incalzire eficient, investirea intr-un astfel de sistem si in anexele gospodaresti poate sa nu fie chiar rentabila, in special atunci cand ne gandim ca sezonul rece se petrece doar pret de cateva luni.

Daca stii ca urmeaza o perioada in care iti petreci cateva ore pe zi intr-o anexa a gospodariei tale, este recomandat sa folosesti o solutie alternativa de incalzire a spatiului: convectorul electric. Acesta este un echipament de incalzire a locuintei care are la baza principiul convectiei, deci transfera caldura dintre un fluid aflat in miscare libera sau fortata si o suprafata solida.

Indiferent ca alegi un convector electric de perete sau podea, iata care sunt principalele avantaje de care te poti bucura atunci cand alegi aceasta solutie de incalzire:

  • beneficiezi de o incalzire rapida a camerei in care instalezi convectorul electric;
  • te bucuri de liniste, deoarece acest instrument de incalzire este unul silentios;
  • poti sa il muti in orice camera doresti in functie de nevoile tale;
  • nu consuma multa energie electrica.

Incalzeste inceperile doar atunci cand stii ca vei petrece timp acolo

O truc care te poate ajuta sa te bucuri de confort termic in anexele gospodaresti cu costuri reduse este de a le incalzi doar atunci cand stii ca ai nevoie sa petreci timp acolo. De exemplu, daca stii ca in cea de-a doua parte a zilei de maine vei petrece cateva ore intr-o anexa gospodareasca, poti sa opresti convectorul electric in prima parte a zilei si sa il pornesti doar cu 20-30 de minute inainte de a te apuca de treaba. In functie de modelul pe care il alegi, convectorul electric poate avea o putere mare de incalzire, astfel ca nu va trebui sa astepti foarte mult timp ca incaperea sa se incalzeasca. In acest mod, te bucuri de caldura in intervalul de timp pe care il petreci in anexa gospodareasca, consumand, in acelasi timp, un nivel redus de energie electrica.

Izoleaza corespunzator peretii

Izolarea peretilor este extrem de importanta atunci cand vorbim despre modalitatile de incalzire a unei anexe gospodaresti. Daca peretii sunt izolati corespunzator, caldura emanata de convectorul electric se va mentine mai mult timp in interiorul anexei gospodaresti. 

O modalitate de a-ti izola peretii intr-un mod eficient, dar cu costuri reduse, este sa apelezi la polistiren. Acesta reprezinta una dintre cele mai folosite solutii de izolatie termica datorita pretului sau accesibil si a montarii usoare pe suprafata peretilor. Un alt material potrivit pentru izolatia peretilor exteriori este vata minerala. Pe langa faptul ca are un efect bun de inertie termica, aceasta este si complet ignifuga.

Folosirea unor metode eficiente de incalzire, precum convectoarele electrice, in intervalul de timp petrecut in anexa gospodareasca, alaturi de o izolare externa corespunzatoare, reprezinta solutiile potrivite pentru a trece peste anotimpul rece. Foloseste-te de acestea si bucura-te de un confort termic optim in spatiul tau de lucru din afara casei!

 

sursa foto: shutterstock.com

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE