Impozite mai mici pentru proprietarii de silozuri sau sere

Facebook
Twitter

Premierul Victor Ponta a anunțat că a avut o discuție cu ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, cu privire la reducerea taxei pe construcții speciale de la 1,5% la 1%.

„Vreau să anunț și public, pentru că am avut o discuție cu doamna ministru Petrescu și, după aceea, prin Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, trebuie să ne spunem punctul de vedere în Parlament la discutarea legii privind taxa pentru construcțiile speciale. E o veste bună și pentru autoritățile locale (…). Taxa pe construcțiile speciale vreau să o reducem și putem să o reducem de la 1,5 la 1% și toate veniturile să fie colectate și să intre în bugetul autorităților locale”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta, în ședința de guvern, transmite Agerpres.

Agricultorii au cerut ca taxa pe construcții speciale, așa-numita taxă pe stâlp, să nu fie aplicată producătorilor agricoli, deoarece acest bir este de fapt un impozit pe investiții, care va lovi mai ales în operatorii care au făcut investiții mari, inclusiv cu fonduri europene prin PNDR, în silozuri, sere, solarii, ferme zootehnice etc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE