Importatorii din Bangladesh vor să cumpere zeci de tone de grâu. Vezi ce condiții impun

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Morarii din Pakistan au cumpărat aproximativ 100.000 de tone de grâu de la producătorii din zona Marii Negre în această săptămână, în vreme ce importatorii din Bangladesh au preluat alte  50.000 de tone.

Prețul plătit de pakistanezi este de 269,5 dolari pe tona de grâu, cu un conținut de proteină de 11,5%. Suma include costurile operaționale și marfa în sine, potrivit traderilor. Primul dintre cele două cargouri care vor transporta grâul în Pakistan va pleca în octombrie.

Operatorii din Bangladesh au plătit 255 de dolari/tona de grâu cu un conținut de proteină de 10,5%. Transportul va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie.

„Importatorii din Bangladesh sunt dornici să cumpere grâu cu un conținut ridicat de proteină, care să fie livrat în octombrie. Vor 70.000 de tone de grâu cu un conținut de proteină de 12,5%”, au declarat reprezentanții unui trader.

Până acum, operatorii din Bangladesh au cumpărat aproximativ 350.000 de tone de grâu produs de fermierii din bazinul Mării Negre în acest sezon agricol.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE