Imaginația europenilor, în luptă cu vigilența rușilor: sute de tone de carne de porc din UE, exportată în Rusia ca ciuperci sau gumă de mestecat

Facebook
Twitter

Pentru a evita embargoul impus de Moscova, operatorii europeni au încercat să camufleze exporturile de carne de porc cu ciuperci, suc înghețat sau gumă de mestecat.

Autoritatea sanitar-veterinară ruse, Rosselkhoznadzor, a depistat 360 de tone de carne de porc de contrabandă din Brazilia, Germania, Polonia, Olanda și Belgia.

„Aceste țări fac parte din Uniunea Vamală europeană, deci și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) este direct responsabilă de conținutul acestor containere. După cum puteți vedea, EFSA nu are deloc control și chiar facilitează contrabanda. Olanda, spre exemplu, declară carnea de contrabandă ca fiind ciuperci înghețate, gem sau marmeladă”, a declarat Sergey Dankvert, șeful Rosselkhoznadzor, citat de agenția de știri TASS.

În ultima lună, Rosselkhoznadzor a descoperit două cazuri de contrabandă cu carne de porc care provine din statele europene  în Rusia. Pe 13 octombrie, Rosselkhoznadzor a confiscat peste 60 de tone de carne de porc din Germania și Olanda, care au intrat în Rusia fiind etichetate ca ciuperci din China.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE