Ieftinirea porumbului crește profitabilitatea traderilor și procesatorilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Unul dintre cei mai mari traderi și procesatori mondiali de porumb, Archer Daniels Midland Co. (ADM), estimează că profitul din activitatea de producere a etanolului va crește anul acesta, în ciuda reducerii prețurilor la energie, pe fondul scăderii prețului la porumb.

În timpul verii, cererea de etanol s-a menținut la un nivel ridicat, fiind dublată de scăderea prețului la porumb, ca urmare a producțiilor mari. În acest context, oficialii ADM anunță o creștere a profitului cu 60% în cel de al treilea trimestru al anului.

Vânzările echilibrate de biocombustibil și potențialul de majorare a exporturilor în 2015 arată că afacerile producătorilor de etanol vor evolua în ritm alert, potrivit președintelui ADM, Juan Luciano.

Producția de etanol a ajutat divizia de procesare a ADM să obțină un profit de peste două ori mai mare în perioada iulie-septembrie a acestui an, comparativ cu intervalul similar din 2013, câștigurile urcând la 363 milioane de dolari. La nivel întregii companii, ADM a raportat un profit de 747 milioane de dolari, chiar dacă veniturile s-au redus cu 15%, până la 18,12 miliarde de dolari.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE