Unul dintre cei mai mari traderi și procesatori mondiali de porumb, Archer Daniels Midland Co. (ADM), estimează că profitul din activitatea de producere a etanolului va crește anul acesta, în ciuda reducerii prețurilor la energie, pe fondul scăderii prețului la porumb.

În timpul verii, cererea de etanol s-a menținut la un nivel ridicat, fiind dublată de scăderea prețului la porumb, ca urmare a producțiilor mari. În acest context, oficialii ADM anunță o creștere a profitului cu 60% în cel de al treilea trimestru al anului.

Vânzările echilibrate de biocombustibil și potențialul de majorare a exporturilor în 2015 arată că afacerile producătorilor de etanol vor evolua în ritm alert, potrivit președintelui ADM, Juan Luciano.

Producția de etanol a ajutat divizia de procesare a ADM să obțină un profit de peste două ori mai mare în perioada iulie-septembrie a acestui an, comparativ cu intervalul similar din 2013, câștigurile urcând la 363 milioane de dolari. La nivel întregii companii, ADM a raportat un profit de 747 milioane de dolari, chiar dacă veniturile s-au redus cu 15%, până la 18,12 miliarde de dolari.