Idei de afaceri la țară: cursuri gratuite pentru locuitorii din mediul rural și bani pentru proiecte

Facebook
Twitter

În perioada 1 aprilie 2014-31 septembrie 2015, Fundația World Vision România, în parteneriat cu Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir și Ascendo S.R.L., desfășoară proiectul „MADE IN RURAL. Dezvoltare economică rurală prin revitalizarea tradițiilor populare și exploatarea potențialului economic non-agricol”.

Proiectul valorifică potențialul identificat prin implementarea în ultimii doi ani a programelor „Atelierul de meșteșuguri” și continuă activitățile de formare profesională suplimentându-le prin competențe de conștientizare, consiliere și mediere pentru obținerea unui loc de muncă.

Beneficiarii proiectului vor fi persoane din mediul rural care se ocupă cu agricultura de subzistență, persoane casnice sau aflate în căutarea unui loc de muncă și șomeri din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Cluj, Dolj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Sibiu, Vaslui și Vâlcea.

Aproximativ 1.900 de oameni vor participa gratuit la sesiuni de informare și consiliere și, ulterior, la cursuri de țesătorie manuală, lucrător în pensiune turistică și antreprenoriat. La finalul instruirii, ei vor putea concura într-o competiție de planuri de afaceri, iar cele mai reușite 200 de proiecte create vor fi premiate, astfel încât să poată fi transformate în realitate.

Unul dintre proiectele de acest tip susținute de World Vision România este înființarea Asociației Meșterilor Populari Copăceni din județul Vâlcea. Cu sprijinul World Vision România, președinta asociației, doamna Mihaela Răducanu, a reușit să prezinte produsele realizate și la Târgul de Crăciun organizat de Ministerul Agriculturii.

Persoanele interesate de înscrieri pot contacta reprezentanții World Vision România la telefon 0731.444.773 sau email atelierul@wvi.org.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE