septembrie 29, 2022

Idei de afaceri la țară: cum se transformă tradiția într-un business

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În vatra satului românesc, tradițiile culinare moștenite din străbuni au fost păstrate cu sfințenie de-a lungul veacurilor. Ducând mai departe tradiția familiei, Maria Lăzureanu a dezvoltat o afacere în sectorul produselor tradiționale.

Astăzi, producătorul se poate mândri că marfa sa, cum sunt toba, cârnații afumați, cotletul sau jambonul afumat, drobul, lebervurștii sau pieptul ardelenesc cu boia din Cetate, toate obținute în Carmangeria Tradițională Făgăraș poartă logo-ul Ministerului Agriculturii, prin care sunt atestate produsele tradiționale.

Maria Lăzureanu știe rețeta fiecărui produs, pe care îl prepară așa cum a învățat de la părinți și de la bunici. Gospodina spune că, spre deosebire de alte produse, fabricate industrial și care abundă în sare, în cazul produselor tradiționale, materia primă folosită are un gust bun, care nu trebuie acoperit de sarea folosită în exces.

Bunătățile produse în Carmangeria Tradițională Făgăraș au termen scurt de valabilitate, deoarece nu conțin conservanți. Spre exemplu, Toba din Cetate are un termen de valabilitate de 10 zile.

Oricum, Maria Lăzureanu nu rămâne cu marfă pe stoc, deoarece produce aproximativ 15 kilograme din această specialitate pe zi, toate operațiunile fiind realizate manual, mai ales pe comandă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE