Idei de afaceri: cum vinde cu succes un tanar din Sebes siropuri, gemuri si dulceata

Facebook
Twitter

Un tanar din Sebes, in varsta de 28 ani, a pornit anul trecut o afacere proprie, cu produse naturale, precum siropuri, gemuri si dulceata. Ideea de a incepe o afacere de familie a venit aproape ca o surpriza, in momentul in care tanarul a constatat ca la propria nunta oamenii au preferat siropurile naturale in detrimentul celor din comert, carbogazoase.

„Ideea a venit ca o surpriza as putea spune, chiar la propria nunta, atunci cand am vazut ca s-a consumat foarte bine siropul de soc. De exemplu, se consumasera mai bine de 250 de litri de sirop de soc, combinat cu apa, insa sucurile carbogazoase, sub 60 de sticle. Asa ne-a venit ideea de a porni o asemenea afacere, mai ales ca lumea a inceput sa fie mai atenta si sa consume mai natural”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Mircea Matei.

Chiar daca au inceput doar de anul trecut, tanarul si sotia acestuia au reusit sa valorifice o buna parte din produsele realizate chiar si in unele magazine din Alba Iulia si Bucuresti.

„Valorificarea produselor este axata in prezent pe magazinele fizice. Avem de exemplu o colaborare cu un magazin din Alba Iulia, al unei cooperative, de asemenea avem si un magazin in Bucuresti, iar in prezent suntem in discutii si cu un restaurant din zona Baneasa. Vrem sa ne extindem in mai multe orase, insa cu timpul”, ne-a mai spus tanarul.

Produsul „vedeta” al familiei Matei este in prezent siropul de soc, insa pentru acest an tanarul vrea sa iasa pe piata cu doua noi produse: dulceata de nuci verzi si de ardei iute.

„Vindem cu succes pot spune siropul de soc si dulceata de pepene galben. De asemenea, avem si sirop de zmeura, realizat cu materie prima din propria gradina. Realizam si sirop de catina, mai facem si zacusca, un produs care de asemenea merge foarte bine. Vreau sa facem dulceata de nuci verzi si de ardei iute. De asemenea, ne propunem sa realizam si compoturi, in special de dovlecel”, ne-a mai spus Mircea Matei.

Produsele realizate de micul antreprenor sunt facute dupa retete traditionale. „Dulceata de pepene galben e facuta cam la fel ca la celelalte dulceturi. Avem nevoie fireste de fruct, zahar si mai adaugam si putina sare de lamaie. Se pune totul la fiert, verificam consistenta destul de des, iar cand e totul in regula, adica nici prea tare, nici prea subtire, punem continutul fierbinte in borcane”, explica tanarul procesul tehnlogic.

Pentru viitor, Mircea Matei si-a propus sa diversifice gama de produse, cu cel putin doua sortimente noi. „Vrem sa ne concentram pe diversificarea produselor, sa realizam in prima faza dulceata de nuci verzi, de ardei iute, iar in scurt timp si siropul de muguri de brad si compotul de dovlecel”, ne-a mai spus tanarul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE