EximBank îşi propune să accelereze dinamica finanţărilor acordate companiilor locale, iar pentru atingerea acestui obiectiv politica băncii se concentrează şi în acest an pe menţinerea costurilor pentru produsele şi serviciile oferite la limita inferioară a intervalului existent pe piața bancară.

„Economia braşoveană a avut o dinamică deosebită în ultimii ani, cu un avans al PIB de peste 6% în 2013 – mult peste creşterea economică la nivel naţional – şi cu perspective de se menţine pe aceeaşi traiectorie ascendentă. Este argumentul care ne-a determinat să ne întâlnim cu oamenii de afaceri din zonă pentru a-i asigura că putem fi un partener pentru susţinerea proiectelor lor de business şi a creşterii economice în regiune. EximBank dispune de fonduri, are instrumente și este deschisă să finanțeze sau să garanteze proiectele firmelor braşovene”, a spus Traian Halalai, preşedintele EximBank, la o întâlnire pe care banca a organizat-o cu comunitatea de afaceri din zona Braşov.

La întâlnirea de la Başov au participat circa 50 de oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor companii precum Covalact, Energo, Rom Paper, M&M Product, Serstill, Forex, Ramoss Com, Metalstil Prod etc., dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Evenimentul de la Braşov este cel de-al doilea pe care banca îl organizează în acest an, după cel de la Timişoara, şi face parte dintr-o proiect de interacțiune directă cu oamenii de afaceri pe care EximBank l-a demarat anul trecut şi la care au participat până în prezent circa 400 de oficiali ai companiilor şi ai autorităţilor locale.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Banca deține o rețea de 16 unități.