Guvernul a „moșit” Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor

Facebook
Twitter

Guvernul a adoptat, în ședința din data de 29 decembrie 2014, Hotărârea privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

Actul normativ adoptat astăzi prevede că Autoritatea va funcționa în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, având ca obiect de activitate managementul activităților de intervenţii active în atmosferă și asigură implementarea Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Totodată, Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor va prelua personalul Direcției Generale Sistemul Național Antigrindină și Controlul Precipitațiilor.

Hotărârea adoptată astăzi mai prevede că Autoritatea va avea în structura sa Centre Zonale de Coordonare, cu statut de sucursale, unități de combatere a căderilor de grindină, unități de creștere a precipitațiilor, grupuri de combatere independente, precum și alte unități din domeniu ce se vor construi ca urmare a progresului tehnico-științific.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE