Guvernul Ponta IV: implementăm de la 1 ianuarie 2016 scăderea TVA nu doar la produsele de panificație, ci și la alte produse alimentare

Facebook
Twitter

Prim-ministrul Victor Ponta dorește reducerea TVA la toate alimentele de la 1 ianuarie 2016, precizând, totodată, că deciziile luate la începutul anului 2015 nu vor fi modificate în următorii 4 ani.

„Ma aflu in fata dvs. pentru a cere un vot. (…) Nu este vorba doar despre schimbarea compoziției politice, ci in baza programului de guvernare a USL, pe care Guvernul l-a prezentat in 2012, sa propun Parlamentului o agenda de acțiuni prioritare pentru anii 2015-2016, pana la momentul in care cu totii ne vom prezenta in fata alegătorilor pentru a cere un nou vot.

In cei doi ani de guvernare, s-au făcut si se fac lucruri importante si mai sunt si mai multe lucruri de făcut”, a precizat Victor Ponta, luni seara, in discursul susținut in plenul Parlamentului, cu ocazia votului de investitura pentru Guvernul Ponta 4.

Premierul a propus parlamentarilor ca, in prima sesiune din 2015, sa aibă proiectele guvernamentale pe care sa le si dezbata si sa le adopte, referitoare la noul Cod Fiscal, noul Cod de Procedura Fiscala si la Legea redevențelor.

Guvernul Ponta IV a trecut cu 377 de voturi. 1 ianuarie 2016 scăderea TVA la produsele alimentare

Premierul Victor Ponta a primit votul de învestire în Parlament. 377 de parlamentari au votat pentru, iar împotrivă au votat 134 de parlamentari. Aceasta, după o zi în care candidații au primit avize pe bandă rulantă în comisiile de specialitate. Au fost însă şi nominalizări respinse. Este cazul ministrului propus pentru Diaspora, Adrian Anghel, respins pe motiv că nu era suficient de bine pregătit. În câteva minute, Victor Ponta l-a schimbat pe Adrian Anghel cu Angel Tâlvăr.

„Deciziile pe care le vom lua la începutul anului viitor nu vor mai putea fi schimbate in 2016, 2017, 2018. Guvernul cere un sprijin din partea dvs. pentru a continua politicile de dezvoltare a agriculturii românești. Suntem după 20 de ani din nou pe plus, printr-o creștere a producției si printr-o promovare a acesteia. Avem nevoie de creșterea subvențiilor si cadastru in zona rurala.

Avem nevoie sa arătam ca putem avea nu 3, ci 5 ani de creștere in fiecare an a subvențiilor pentru suprafetele agricole. (…) Sper sa putem sa implementăm de la 1 ianuarie 2016 scăderea TVA nu doar la produsele de panificație, ci si la alte produse alimentare”, a explicat Victor Ponta.

Sistemul de vot pentru romanii din diaspora

Premierul Victor Ponta a transmis colegilor din Parlament ca așteaptă de la ei sa decidă sistemul de vot pentru romanii din afara tarii. „Guvernul va implementa toate deciziile, atât la nivel administrativ, dar in primul rând legislativ pe care dumneavoastră le veți lua legate de interesele romanilor din afara tarii. Trebuie ca Parlamentul sa decidă sistemul legal, atât sistemul de vot, dar si ceea ce se întâmpla intre momentele electorale, pentru ca este nevoie de reforma serviciilor consulare”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE