Apele Române: ROMÂNIA, una dintre ţările cu cele mai scăzute resurse de APĂ din EUROPA

Facebook
Twitter

Resursele de apă utilizabilă ale României sunt printre cele mai mici din Europa, de numai 40 de miliarde metri cubi, adică o cantitate de 1.894 metri cubi de apă pe locuitor anual, a arătat, Elena Ţuchiu, director Departament Planuri de Management şi Scheme Bazinale din Administraţia Naţională „Apele Române”.

„România este una dintre ţările cu cele mai scăzute resurse de apă din Europa. Dintr-o cantitate totală de apă, de 134,6 miliarde metri cubi, constituită din apele de suprafaţă, râuri, lacuri, fluviul Dunărea şi apele subterane, practic resursa utilizabilă este de numai 40 de miliarde de metri cubi de apă. Resursele endogene specifice ale României, raportate la o populaţie de aproximativ 21 de milioane de locuitori, sunt de numai 1.894 metri cubi pe locuitor, pe an, un nivel foarte scăzut al apei ce poate fi folosită’, a declarat Elena Ţuchiu, în cadrul seminarului de lansare a proiectului „Toward a Proper Aquatic Environment”.

Toward a Proper Aquatic Envinroment

Proiectul ‘Toward a Proper Aquatic Envinroment’ se derulează pe o perioadă de 19 luni, în intervalul 1 octombrie 2014 – 30 aprilie 2016, are ca principal obiectiv identificarea la nivel naţional a zonelor periculoase pentru mediu prin deversarea apelor reziduale industriale şi elaborarea unui plan general de management al apei și beneficiază de asistenţă din partea Agenţiei Norvegiene de Mediu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE