Guvernul apeleaza la preoti pentru a-i convinge pe tarani sa se asocieze

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Executivul si-a propus sa apeleze la preoti pentru a-i convinge pe tarani sa se asocieze, in contextul in care doar 1% din fermierii romani se afla in prezent intr-o asociatie sau grup de producatori, informeaza Profit.ro.

Pentru a incuraja investitiile in agricultura, Guvernul vrea sa mareasca numarul fermierilor mici si mijlocii care se afla in structuri asociative. Pentru acest an, plafonul mizat este 3%.

Ca sa fie siguri ca vor avea succes, oficialii s-au gandit sa apeleze la ajutorul preotilor, mai ales ca acestia au in mediul rural o rata de incredere de peste 80%. Astfel, preotii vor fi cei care le vor explica fermierilor avantajele asocierii agricole. Ministerul Agriculturii si Biserica Ortodoxa Romana urmeaza sa semneze un protocol de colaborare in acest sens, potrivit sursei citate.

Bugetul pregatit in acest sens, inclusiv pentru campanie de informare organizate in colaborare cu camerele agricole judetene și postul public de televiziune, este de 10 milioane de lei, pentru 5 ani.

Nu este prima data cand MADR colaboreaza cu Biserica. In urma cu 3 ani, a incheiat un protocol cu o durata de 1 an cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in baza caruia preotii au incercat sa ii convinga pe tarani sa acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea agriculturii, mai noteaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE