Guvernul aloca un ajutor financiar de peste 300.000 de euro pentru sectorul de porc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, acordarea ajutorului financiar pentru depozitarea privata a carnii de porc, in valoare de 309.000 de euro, potrivit unui comunicat al Executivului.

Valoarea totala a ajutorului este in limita sumei de 309.500 de euro, se acorda ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricola – FEGA si se prefinanteaza din sumele alocate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare.

De respectivul ajutor financiar beneficiaza persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si familiale si/sau persoanele juridice, platitoare de TVA, care indeplinesc conditiile prevazute de legislatia europeana in domeniu (Regulamentul (CE) nr.826/2008 al Comisiei – de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privata a anumitor produse agricole).

Ajutorul se acorda pentru cererile depuse incepand cu data de 4 ianuarie 2016. Cererile se raporteaza la o perioada de depozitare de 90, 120 si 150 zile. Fiecare cerere trebuie sa se refere doar la una din categoriile de produse aflate in Anexa si trebuie sa acopere o cantitate minima de cel putin 10 tone produse dezosate si cel putin 15 tone pentru celelalte produse. Dupa aprobarea cererii, plata se va face in contul beneficiarului, in termen de 5 zile de la alimentarea contului APIA cu suma solicitata si aprobata.

Sprijinul financiar se implementeaza de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura si reteaua sa teritoriala.

De asemenea, APIA va pune la dispozitia solicitantilor formularistica si documentatia necesara aplicarii corecte a masurii de acordarea a jutorului pentru depozitarea privata a carnii de porc si elaboreaza metodologia de aplicare a masurii si ghidul solicitantului. Acestea vor fi afisate pe site-ul oficial al APIA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE