Guvernul a decis scumpirea accizelor la combustibil

Facebook
Twitter

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat recent ca accizele la combustibil vor creste in doua etape, de la 15 septembrie si de la 1 octombrie, cu cate 0,16 lei pe litrul de combustibil, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat, in cadrul sedintei de Guvern, ca termenele pe care le-a stabilit sunt 15 septembrie si 1 octombrie, in fiecare dintre aceste etape acciza la toate cele trei categorii de combustibil, benzina cu plumb, fara plumb si motorina, va creste cu cate 0,16 lei.

Ministrul a spus ca masura de crestere a accizelor la combustibil va fi luata in etape, pentru a nu produce un soc la nivelul consumului care poate genera cresteri de pret.

„Aceasta masura se produce in etape pentru a nu produce un soc la nivelul consumului, soc care poate genera cresteri de pret, ar urma scaderi de consum si poate afecta bugetul de stat, avand incasari mai mici la bugetul de stat si nu se mai atinge un obiectiv”, a mai spus Misa.

Anterior, si premierul Mihai Tudose a declarat ca atunci cand acciza a fost eliminata pretul combustibilului nu a scazut, in prezent dorindu-se reintroducerea ei.

„Incercam sa punem lucrurile la loc. Cand am scos acciza, pretul la pompa n-a scazut. Incercam s-o punem la loc. Daca creste pretul la pompa, o sa avem o alta discutie cu companiile distribuitoare si producatoare (…) Noi am scos acciza nu ca sa le facem lor profit, ci ca sa incercam sa ducem pretul mai jos. N-a functionat, o punem la loc”, a declarat recent premierul Mihai Tudose, conform Mediafax.

Premierul Mihai Tudose a mai anuntat ca Guvernul lucreaza la Legea redeventelor si ca vor fi operate modificari ale acestora incepand cu 1 ianuarie 2018, el aratand ca majorarile vor fi in acord cu comportamentul „la pompa” al operatorilor economici, dupa cresterea accizei, potrivit sursei citate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE