Guvernatorul Isărescu, despre afacerile sale cu vin: Când mi-a spus cât trebuie să plătească firma impozit pe profit, i-am trântit telefonul în nas contabilului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consideră că este mai greu să faci afaceri în România în prezent, din cauza fiscalităţii ridicate.

Şeful BNR deţine o podgorie în Drăgăneşti, localitatea sa natală, şi produce vinuri care se vând cu succes în ţară şi în străinătate. Profitul obţinut reprezintă aproximativ jumătate din cifra de afaceri. În plus, din toamnă, Mugur Isărescu se va lansa în turism, prin inaugurarea unei pensiuni, tot la Drăgăşani.

Însă, taxele şi impozitele atârnă greu chir şi pentru o firmă care se bucură de succes, ca cea la care este acţionar Mugur Isărescu, Mar SRL.

“Într-un trimestru am plătit 3 miliarde de lei vechi către stat. Când mi-a spus cât trebuie să plătească firma impozit pe profit, i-am trântit telefonul în nas contabilului”, a spus Mugur Isărescu, citat de hotnews.ro.

Guvernatorul BNR, ca om de afaceri, speră ca decizia Guvernului de a nu mai impozita profitul reinvestit ar putea uşura povara fiscală.

“Poate că ne vor uşura povara cu profitul reinvestit”, a subliniat şeful BNR.

În opinia sa, reducerea impozitelor şi mărirea bazei de impozitare ar trebui să fie soluţia care trebuie aplicată de guvernanţi.

“Reducerea contribuţiilor sociale nu e o decizie politică uşor de luat, dar percepţia mea e că va avea efecte benefice. Nu le spun eu ce să facă, spun ce trebuie”, a adăugat Mugur Isărescu.

El a amintit că atunci când impozitul pe profit a fost redus de la 40% la 25%, încasările la buget s-au dublat până la finele anului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE