Guvern: decizie care permite acordarea fondurilor europene pentru agricultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii a anuntat ca masurile pentru implementarea fondurilor europene au fost aprobate in sedinta de joi. In urma acestei decizii, va fi posibila lansarea masurilor incluse in Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

„Astazi, 5 august 2021, a fost aprobata in sedinta de Guvern o Hotarare ce modifica si completeaza Hotararea Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si de la bugetul de stat, pentru a raspunde cerintelor specifice perioadei de tranzitie 2021-2022″, se mentioneaza intr-un comunicat al MADR.

Potrivit sursei citate, adoptarea acestui act normativ face posibila derularea demersurilor necesare lansarii sesiunilor masurilor din PNDR aferente perioadei de tranzitie 2021-2022, masuri a caror implementare este vizata de modificarile din hotararea adoptata.

„Aprobarea prezentului act normativ permite derularea pasilor procedurali necesari lansarii masurilor, respectiv aprobarea ghidurilor solicitantului si procedurilor aferente.”, se mai precizeaza in comunicat.

Reprezentantii MADR sustin ca principalele modificari si completari cuprinse in actul normativ vizeaza, printre altele, reglementarea depunerii proiectelor din cadrul apelurilor masurilor aferente perioadei de tranzitie precum si perioada maxima de implementare in conformitate cu prevederile privind eligibilitatea cheltuielilor, respectiv decembrie 2025.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE