Guvern: a fost aprobat ajutorul pentru cresterea de porci din rasele Bazna si Mangalita. Cum poate fi obtinut?

Facebook
Twitter

Ajutorul de minimis pentru sustinerea crescatorilor de porci de reproductie din rasele Bazna si Mangalita, pentru perioada 2020-2022, a fost aprobat de Guvern, in sedinta de miercuri.

Prin prezentul act normativ, se aproba valoarea schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2021, respectiv 700.000 de lei. Resursele financiare se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2021.

„In sedinta Guvernului din data de 07 aprilie 2021 a fost adoptata Hotararea pentru completarea art. 7 din HG nr. 365/2020 privind aprobarea schemei ‘Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de porci de reproductie din rasele Bazna si/sau Mangalita’, pentru perioada 2020 – 2022, precum si a unor masuri de aplicare a acesteia. Avand in vedere necesitatea continuarii sprijinirii crescatorilor de scroafe din rasele Bazna si Mangalita, este necesara bugetarea schemei pentru anul 2021, astfel incat sa se continue sustinerea productiei de porci si animale de reproductie”, se spune in comunicat.

Potrivit datelor din evidenta Agentiei Nationale pentru Zootehnie, in Registrul Genealogic sunt inscrise 1.030 capete de scroafe din rasele Bazna si Mangalita, detinute de circa 55 de beneficiari

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE