Gripa porcină africană: ANSVSA întărește controlul la frontieră

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu, a avut o întrevedere de lucru omologul său din Republica Moldova, Ion Sula.

În cadrul întâlnirii, desfăşurată în cadrul Proiectului bilateral România – Republica Moldova „Crearea şi funcţionarea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi producţia de origine non-animală” au fost analizate modalităţile de dezvoltare a reţelei de laboratoare din Republica Moldova, în cadrul noii strategii  de organizare a ANSA.

Reprezentanţii ANSA au solicitat sprijin părţii române pentru armonizarea legislaţiei, organizarea Posturilor de Inspecţie la Frontieră (PIF) şi a unui sistem informatic pentru acestea, precum şi a unui sistem informatic pentru managementul documentelor în cadrul Agenţiei.

Un subiect important agreat de către cei doi şefi ai serviciilor veterinare a fost extinderea colaborării şi a schimbului de experienţă, mai ales în contextul apariţiei şi evoluţiei pestei porcine africane în unele state membre al Uniunii Europene. De altfel, ANSVSA a întărit controlul la frontieră, pentru a evita apariția unor focare de pestă porcină africană în România.

La finalul întâlnirii s-a concluzionat că este necesară continuarea bunei cooperări dintre cele două instituţii, materializată prin încheierea unui protocol de colaborare pentru realizarea obiectivelor discutate şi agreate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE