Ministerul Agriculturii a anuntat ca a supus dezbaterii publice un proiect prin care se ofera finantare pescarilor cu varsta de pana la 40 de ani, cu o alocare bugetara totala de 5,5 milioane de euro.
Prin intermediul proiectului „Tanarul Pescar” se asigura atragerea tinerilor catre activitatile de pescuit comercial si realizarea de valoare adaugata la pestele capturat, plus valoare care ramane in zona pescareasca si intregeste veniturile pescarilor.
Daca si tu iti doresti sa accesezi acest sprijin sau pur si simplu esti interesat de sectorul piscicol si vrei sa activezi in acest domeniu, ar trebui sa-ti faci o lista cu toate lucruri de care ai nevoie. Iata patru echipamente care iti vor asigura o experienta placuta de pescuit.
- Articole de pescuit
Primul lucru de care ai nevoie ca viitor pescar este un set de echipamente care sa te ajute cu prinderea pestelui. Activitatea de pescuit este una frumoasa in natura ei, insa atunci cand reusesti sa pleci acasa si cu o captura frumoasa, parca te simti mult mai implinit.
Pentru a reusi sa prinzi cat mai multi pesti mari si frumosi, vei avea nevoie de echipamentul potrivit. Din fericire, tehnologia a evoluat foarte mult, si acum poti avea acces la instrumente profesionale de pescuit, la preturi cu adevarat avantajoase. Cu un set complet de articole de pescuit stationar si senzori pescuit, capturile tale ii vor face invidiosi si pe cei mai experimentati pescari.
- O ambarcatiune
Daca iti doresti sa practici pescuitul din barca, vei avea nevoie de o ambarcatiune. Avand in vedere ca esti la inceput, nu vei avea nevoie/nu trebuie sa-ti cumperi o barca foarte puternica sau foarte scumpa. Daca nu ai de gand sa te aventurezi in ape periculoase, o barca gonflabila iti va fi suficienta.
Cu ajutorul unei pompe electrice, acestea pot fi umflate si dezumflate foarte usor, fiind foarte simplu de transportat chiar si intr-un rucsac mare. Cu o barca gonflabila vei putea sa te bucuri de libertatea si linistea pe care o iesire in natura ti-o ofera si vei putea pleca acasa cu o captura consistenta de peste. Iar pretul uneia este chiar accesibil. Cu pana in 2.000 de lei, iti vei putea procura propria ta ambarcatiune si vei putea iesi la pescuit ca un adevarat profesionist.
- Echipament de nadire
Chiar daca ai un echipament bun de pescuit, captura ta nu va fi una bogata fara momitoare. Aceasta este necesara pentru a atrage pestii cei mari in arealul in care pescuiesti si pentru a te asigura ca atunci cand arunci momeala in apa, vei avea sanse cat mai mari de a prinde ceva.
Tipurile de momitoare difera in functie de tipul de peste pe care vrei sa-l prinzi, asa ca daca ai de gand sa iti incerci norocul atat pe lacuri cat si pe ape curgatoare, vei avea nevoie de un set complet. Ajusteaza-ti de fiecare data momitoarea in functie de tipul de apa pe care pescuiesti, pentru a te asigura ca atragii pestii potriviti.
- Materiale informative, pentru alegerea locului de pescuit
Desi echipamentele mai sus mentionate sunt foarte importante pentru a-ti asigura o sesiune reusita de pescuit, un alt aspect important pe care trebuie sa-l ai in vedere este alegerea locului potrivit din care sa-ti lansezi momeala.
Pentru a intelege care sunt locurile cele mai bune de pescuit in functie de fiecare tip de apa, care sunt cele mai bune ore ale zilei pentru a pescui si cum te asiguri ca folosesti undita potrivita locului ales, vei avea nevoie de materiale informative, pe care le vei gasi cu siguranta in magazinele de profil, fizic sau online. Acestea sunt structurate de regula pe fiecare categorie de apa, asa ca iti vor fi de mare ajutor cand te intrebi daca ai ales locul potrivit de pescuit.
Acum ca ai primit toate informatiile necesare pentru pescuit, tot ce ramane este sa treci la treaba si sa iti planifici urmatoarea sesiune de pescuit. Nu uita sa iti procuri toate echipamentele si materialele de care ai nevoie, pentru a te bucura de capturi frumoase, cu care sa iti impresionezi prietenii si familia. Fir intins!