Ghid de bune practici agricole, in contextul schimbarilor climatice din Romania

Facebook
Twitter

Schimbarile climatice reprezinta o provocare majora pentru sectorul agricol, asigurarea resurselor de apa si stabilitatea recoltelor fiind prioritati majore in elaborarea politicilor de prevenire si diminuare a impactului fenomenelor extreme.

Din acest punct de vedere, gestionarea eficienta a fenomenelor meteorologice extreme prezinta o importanta deosebita pentru procesul de productie agricola.

Astfel, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului – ICPA Bucuresti si Administratia Nationala de Meteorologie au dezvoltat de curand studiul intitulat „Codul de bune practici agricole, in contextul schimbarilor climatice actuale si previzibile”, prin intermediul caruia fermierii isi pot imbunatati managementul culturilor.

Codul de bune practici agricole bazat pe schimbarile climatice observate si scenarii climatice viitoare fundamenteaza importanta datelor stiintifice si a expertizei expertilor in fundamentarea procesului decizional atat sub aspectul politicilor, cat si a practicilor curente recomandate a fi implementate la nivel local, regional si national.

In cadrul studiului fermierii vor putea afla informatii despre cum isi pot selectiona mai bine soiurile, cum pot combate daunatorii si cum pot aplica fertilizanti, in contextul schimbarilor climatice.

Consultati intregul studiu pe site-ul Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului – ICPA Bucuresti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE