septembrie 28, 2021

Ghid cu actele normative necesare pentru deschiderea unei afaceri in agricultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii a anuntat ca pregateste un „indrumar” cu toate actele normative din agricultura, pe care cei interesati le vor putea consulta mai ales in momentul in care doresc sa deschida o afacere in acest sector. Anuntul a fost facut de seful MADR, Petre Daea, potrivit Agerpres.

„Va prezint ceva foarte important. Este pentru prima data in Romania cand am reusit sa punem la un loc actele normative pentru agricultura. Este biblia noastra pe care trebuie sa o invatam si pe asta ca sa putem sa mergem inainte, in asa fel incat producatorul, sau daca cineva vrea sa se informeze si isi doreste sa intre in productia vegetala cu o anumita afacere, deschide acest indrumar, se duce la cuprins si vede unde sunt actele normative pentru acest domeniu. Are multe pagini, iar acum se afla in procesul de multiplicare si de legare”, a spus Petre Daea, in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, oficialul a prezentat, in cadrul unui raport, ca Romania a realizat anul acesta aproape 27 de milioane de tone de cereale, depasind 1,4 tone pe cap de locuitor.

„In Romania am realizat anul acesta aproape 27 de milioane de tone de cereale. Este prima data cand ne intalnim cu asemenea cifre. Facand un calcul am depasit 1,4 tone pe cap de locuitor. Avem 9 recorduri istorice, iar culturile unde s-au realizat aceste recorduri sunt urmatoarele: grau, rapita, mazare, orz, floarea-soarelui, soia, porumb, cartofi si struguri (…). As putea spune ca productia de struguri a fost securizata si de sistemul antigrindina care a functionat in acest an”, a spus Daea.

Totodata, Petre Daea a mai precizat ca Romania a absorbit fonduri europene in valoare de 1,55 miliarde de euro in acest an prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), fata de 1,4 miliarde de euro, cat era programat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE