Gheorghe Funar: Vânzarea pământului reprezintă ştergerea României de pe harta Europei şi a lumii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Szabo Jozsef Andor, atașatul pe probleme de agricultură din cadrul Ambasadei Ungariei de la București, a declarat că Guvernul de la Budapesta are o strategie cu privire la achiziționare a terenurilor agricole din Ardeal de către cetățenii maghiari.

“Este un plan concentrat al unor forţe oculte care vizează exterminarea şi lichidarea poporului român şi ştergerea României ca ţară de pe harta Europei şi a lumii. Acum ne aflăm în faza finală a acestui plan, prin legea de vânzare a pământului românesc la străini. Nu este vorba de pământul meu, ci de cel din Grădina Maicii Domnului, aici trăim noi, în Grădina Maicii Domnului. Îi va bate Dumnezeu pe cei care încearcă să vândă pământ. Din păcate, această operaţiune de lichidare a României se desfăşoară sub egida Guvernului României şi, în mod direct, a primului ministru”, a declarat Gheorghe Funar, într-o intervenţie la Realitatea TV, în cadrul emisiunii “Deschide lumea”.

Planul este simplu. Finalitatea o reprezintă autonomia Ardealului şi, ulterior, alipirea Ungariei.

Gheorghe Funar consideră că programul pus la punct de oficialii din Guvernul de la Budapesta, referitor la achiziţionarea de terenuri în România, vizează în special Ardealul. “Ei urmăresc în principal în Ardeal să cumpere teren, Ardealul însemnând, în limba dacilor, “Grădina Domnului”. Au pregătite birouri cu oameni specializaţi care vor lua legătura cu cetăţenii care vor să vândă pământ”.

Szabo Jozsef Andor, atașatul pe probleme de agricultură din cadrul Ambasadei Ungariei de la București, a explicat strategia Guvernului de la Budapesta privind achiziționarea terenurilor agricole din Ardeal de către cetățenii maghiari.

Programul prevede ca cetățenii maghiari să cumpere teren agricol din Ardeal, apoi să încheie un contract cu statul ungar, în baza căruia va primi o rentă viageră pentru suprafața deținută, a explicat oficialul Szabo Jozsef Andor, pentru publicația Szekelyhon. Înainte de semnarea contractului, un funcționar maghiar se va deplasa la fața locului, unde va face o evaluare a terenului și va face o ofertă cumpărătorului. Dacă acesta va accepta, atunci va beneficia de renta viageră, iar terenul agricol și dreptul de folosință vor rămâne pe numele lui pe durata vieții.

În baza acestui contract, autoritățile maghiare vor da terenul spre exploatare unui tânăr care nu deține suprafețe agricole, dar care este dornic să îl lucreze, a mai explicat atașatul pe probleme de agricultură din cadrul Ambasadei Ungariei de la București.

Atât Ministerul de Externe dela Budapesta, cât și Ambasada de la București au precizat că interviul nu există, dar jurnaliștii din Ungaria au prezentat înregistrarea convorbirii telefonice cu Szabo Jozsef Andor.

Liberalizarea pieței funciare

Ca urmare a angajamentelor luate la semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană, România a liberalizat piața funciară, de la 1 ianuarie 2014. Aceasta înseamnă că vor putea cumpăra terenuri agricole în extravilan cetățenii români, cetățenii altui stat membru al Uniunii Europene, cetățenii statelor care sunt parte la Acordul privind Spațiul Economic European (ASEE), apatrizii cu domiciliul în România, într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat care este parte la Acordul privind Spațiul Economic European (ASEE) sau persoanele juridice având naționalitatea unui stat membru al Uniunii Europene sau a statelor care sunt parte la acordul privind spațiul Economic European (ASEE).

Spre comparație, Ungaria se pune de-a curmezișul normelor europene. Străinii nu pot cumpăra mai mult de un hectar de teren agricol din 2014, conform unei legi adoptată pe 15 decembrie 2013 și care va intra în vigoare în mai 2014. Conform legislației din Ungaria, străinii nu pot cumpăra mai mult de un hectar de teren agricol, iar cumpărătorii trebuie să aibă studii în agricultură sau silvicultură, sau sădemonstreze că au avut activități agricole în ultimii trei ani pe teritoriul maghiar sau că dețin mai mult de 25% din cooperative agricole înscrise în Ungaria.

Toţi etnicii unguri din România, indiferent de funcţiile pe care le au, au luat cetăţenia ungară şi au jurat loialitate statului ungar şi acţionează pentru atingerea obiectivului Ungariei de anexare a Ardealului”, a declarat Funar, în intervenţia avută la Realitatea TV.

“Ungaria şi-a pregătit în ultimii ani ca, în 2014, să obţină dictatul de la Bruxelles, în baza căruia, întregul Ardeal să devină autonom şi, ulterior, să fie alipit Ungariei” a susţinut în încheiere fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, în intervenţia avută  la Realitatea TV.

 

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE