septembrie 30, 2022

galbenele

Galbenelele, un aliat de incredere in lupta cu daunatorii din culturi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tot mai multi cercetatori vorbesc despre galbenele ca despre un aliat de incredere in lupta cu daunatorii din culturi.

Recent, doctorul Drew Crain, de la Colegiul Maryville din Statele Unite, a prezentat cateva dintre rezultatele activitatii de cercetare derulate de una dintre studentele sale, Hannah Cummings. Potrivit thedailytimes.com, tanara a dorit sa realizeze o cercetare pentru a-si obtine diploma in domeniul agriculturii sustenabile. Una dintre preocuparile constante ale cercetarilor institutiei este de a gasi cai prin care sa fie redus impactul activitatilor umane asupra mediului, iar una din solutiile identificate de studenta si coordonatorul lucrarii sale a vizat testarea modului in care anumite plante, cultivate alaturi de legume, de exemplu, contribuie la reducerea aparitiei daunatorilor in acele culturi, urmand sa se reduca astfel cantitatile de insecticide folosite de cultivatori.

„Am vrut sa gasesc optiuni sustenabile, in afara de pesticide”, spune Hannah Cummings, arata sursa citata.

Tanara studenta a decis sa planteze galbenele in jurul unor culturi de fasole. Unul din loturile experimentale a fost infiintat in cadrul Colegiului, iar celalalt la o ferma. Hannah Cummings a semanat doua varietati de fasole, Blackberry Farm Black Valentine si Blue Lake Bush, alaturi de alte tipuri de legume care se cultiva in mod normal in gradini, cum sunt ardeii, castravetii sau tomatele.

Apoi, a completat loturile cu un soi de galbenele, numit Tagetes patula, pentru a testa eficacitatea acestor flori in combaterea daunatorilor.

Chiar daca studiul nu a fost finalizat, din primele date reiese ca galbenelele sunt utile in combaterea daunatorilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE