Furturile din lanuri, la ordinea zilei

Facebook
Twitter

Nu doar seceta si animalele salbatice le dau batai de cap fermierilor, ci si hotii, care se indestuleaza din lanuri.

Odata cu venirea toamnei si inceperea sezonului de recoltare a produselor agricole de sezon, furtul acestora poate deveni un fenomen des intalnit. De aceea, oamenii legii au inceput sa faca de paza la marginea ogoarelor.

Spre exemplu, Inspectoratul de jandarmi judetean Bistrita — Nasaud desfasoara in aceasta perioada activitati specifice de patrulare pentru prevenirea si combaterea fenomenul de furt al recoltelor. In ziua de 17 septembrie, jandarmii bistriteni au organizat o patrula auto in mediul rural, in vederea prevenirii si sustragerii de produse agricole in zona localitatilor Teaca — Pintic — Sieu.

In intervalul orar 17.00 — 19.00, patrula de jandarmi a surprins trei femei cu varsta cuprinsa intre 29 si 43 de ani, ce se aflau la cules ilegal de nuci dintr-o livada proprietate personala a unui pomicultor din localitatea Pintic.

Cele trei erau gata sa plece din livada cu circa 45 de kilograme de nuci, conform celor constatate la fata locului de catre jandarmi. Nucile au fost confiscate, iar pentru cei trei faptasi au fost intocmite acte de sesizare pentru infractiunea de furt.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE