„Furtuna perfectă” a adus dezastrul într-o fermă de creștere a somonilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O cădere a sistemului electric a generat pierderea a 12.000 de somoni, care urmau să fie scoși la vânzare la finele lunii aprilie-începutul lui mai.

Ziua de 15 martie a fost nefastă pentru proprietarii unei freme piscicole din Canada. Somonii erau crescuți în tancuri, unde apa era menținută la o temperatură constantă. În zorii acelei zile, sistemul electric a cedat, iar 12.000 de somoni au fost pierduți.

„Ceea ce s-a întâmplat poate fi caracterizat ca fiind furtuna perfectă determinată de evenimente care nu au fost deloc prevăzute”, spune președintele Sustainable Fish Farming Canada Ltd., Kirk Havercroft.

Recent, proprietarii fermei au făcut mai multe lucrări de extindere, care au implicat și modificări în structura sistemului electric. Ceva nu a funcționat bine, iar sistemul a intrat în colaps. Nici măcar alarmele nu au funcționat, astfel că angajații habar nu au avut că pompele de aer s-au oprit, iar temperatura apei din tancurile în care se aflau peștii a scăzut puternic.

Somonii pierduți în urma avariei la sistemul electric făceau parte dintr-un proiect prin care compania Sustainable Fish Farming Canada Ltd. dorea să demonstreze că exemplare din această specie pot fi crescute în ferme piscicole, în tancuri speciale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE