Franța, lider european în producția de porumb. Unde se plasează România în topul celor mai mari producători europeni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pentru 2014, se estimează că producţia de porumb din statele Uniunii Europene va crește la aproape 74 milioane de tone în acest an, față de cele 64,5 milioane de tone recoltate în 2013. Producția de porumb a României este estimată la aproape 11 milioane de tone.

„Uniunea Europeană va înregistra anul acesta una dintre cele mai bune recolte la porumb, mulţumită vremii bune din timpul verii”, a declarat Claus Keller, analist al firmei germane FO Licht.

În luna septembrie, FO Licht estima o producție de porumb la nivelul UE de 70,4 milioane de tone. Franța va rămâne liderul european în producția de porumb, cu o producţie totală de aproximativ 17,5 milioane de tone, mai mare față de recolta de anul trecut, când s-au recoltat de 14,7 milioane de tone anul trecut.

În 2013, România a obținut o producție de porumb de 10,6 milioane de tone, iar pentru 2014 FO Licht estimează o creștere a producției la 10,8 milioane de tone, adică 8% din cantitatea totală de porumb produsă în Uniunea Europeană, ceea ce va permite țării noastre să ocupe locul al doilea în rândul statelor membre.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE