Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a fost condamnat definitiv, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu. Fapta de care este acuzat fostul ministru a fost savarsita pe vremea cand Stelian Fuia era director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea, informeaza Agerpres.

Stelian Fuia a fost trimis in judecata in luna mai 2015 de catre procurorii DNA, sub acuzatia de abuz in serviciu si prejudicierea statului cu 1,6 milioane de lei.

Potrivit DNA, Stelian Fuia, in calitate de director la Statiunea Fundulea (in perioada 1 martie 2005 — 15 decembrie 2007), in intelegere cu Daniel State, Dragos Paraschivoiu si Constantin Oprisan, a omis indeplinirea unui act de serviciu, respectiv nu a efectuat demersuri pentru prezentarea documentelor din care rezulta ca proprietar al unor bunuri era statul roman, in cadrul unei proceduri de executare silita derulate in perioada mai — decembrie 2005, fapt ce a condus la scoaterea ilegala, prin procedura de licitatie, a respectivelor imobile din patrimoniul statului.

Licitatia a fost organizata de executorul judecatoresc Constantin Oprisan la 19 decembrie 2005.

In acest mod, s-au obtinut foloase necuvenite constand in indestularea creditorului SC Procera Agrochemicals, reprezentata de Daniel State, cu suma de aproximativ 175.000 lei, precum si in improprietarirea frauduloasa a lui Dragos Paraschivoiu. Prejudiciul adus statului roman si nerecuperat este de peste 1,6 milioane lei, echivalent a aproape 360.000 euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE