Fost secretar de stat, numit presedinte al unei importante asociatii de fermieri. Care sunt obiectivele sale?

Facebook
Twitter

Asociatia Fermierilor din Romania (AFR) si-a ales noua echipa de conducere si l-a numit ca presedinte pe Daniel Botanoiu, fostul secretar de stat in Ministerul Agriculturii, pe timpul mandatului lui Petre Daea. Noul presedinte al asociatiei isi propune sa faca eforturi prin care sa se asigure o concurenta corecta intre fermieri si marii producatori, sa fie sustinuta asocierea dintre fermieri si sa identifice noi solutii de finantare pentru agricultori, se arata intr-un document AFR, remis Stiri Agricole.

Consiliul Director este compus din: 15 membri, iar conducerea executiva este asigurata de un birou executiv format din 5 membri: Botanoiu Daniel- presedinte, Cioroianu Ion vicepresedinte, Radulescu Milica – vicepresedinte, Nica Viorel – vicepresedinte si Arion Ionel – vicepresedinte.

Pana acum, dl Daniel Botanoiu a membru al asociatiei dar, in urma decesului presedintelui asociatiei, cunoscutul fermier Adrian Radulescu, s-a impus completarea echipei de conducere.

Noul presedinte, dl Daniel Botanoiu, cu doctorat in stiinte agricole si studii in Franta, are o vasta experienta profesionala, fiind unul dintre cei mai importanti specialisti in domeniu din Romania. In plus, a ocupat functii de demnitare publica, pentru multi ani detinand postul de secretar de stat in Ministerul Agriculturii activand in trecut presedinte al PROAGRO, director executiv al FNPAR, AGPA, ANTPAR.

Noua conducere a Asociatiei isi propune sa continue si sa intensifice demersurile pentru imbunatatirea conditiilor in care isi desfasoara activitatea membrii AFR, alaturi de toti agricultorii din tara.

„Principalele elemente pe care ne vom concentra activitatea se refera la piata, asociere si finantare, pe care le consideram esentiale pentru dezvoltarea agriculturii romanesti. Fara conditii corecte de concurenta, nu putem avea o piata functionala, iar, in prezent, agricultorii se confrunta cu numeroase disfunctionalitati, atat pe plan intern, cat si pe plan comunitar. Pe de alta parte, asocierea este absolut necesara pentru ca fermierii sa poata face fata cu succes presiunii ce vine din partea comerciantilor, indiferent daca vorbim de traderi de cereale de furnizori de inputuri sau de concurenti externi. Organizatia noastra isi propune sa militeze si sa vina cu solutii care sa conduca la asocierea fermierilor, pentru a creste puterea lor in negocierile cu partenerii comerciali. Iar, in ceea ce priveste finantarea, fara fonduri care sa o sustina, nu se poate face productie agricola in conditii de eficienta. In cadrul asociatiei noastre activeaza multi fermieri, cu mare experienta, care pot contribui la identificarea unor solutii viabile si ingenioase de finantare. Deja lucram la creionarea unor mecanisme, care sa asigure fonduri pentru agricultori”, a declarat noul presedinte al Asociatiei Fermierilor din Romania, dl Daniel Botanoiu.

Asociatia Fermierilor Romani are ca scop promovarea si protejarea agricultorilor care se ocupa, in principal, cu productia vegetala, indiferent de marimea exploatatiilor pe care le lucreaza, prioritatea fiind pusa in mod egal pe tinerii fermieri fara de care activitatile nu pot continua. Asociatia isi propune ca incheie parteneriate si cu alte asociatii, inclusiv cu cele care activeaza in sectorul zootehnic.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE