Fonduri europene pentru fermele de semi-subzistenţă: cum a reușit un vasluian să dezvolte o afacere în legumicultură

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fănică Istrate, din comuna Banca, judeţul Vaslui, a obținut, prin Măsura 141 – „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”, fonduri europene nerambursabile pentru a-și dezvolta ferma de semi-subzistenţă.

La momentul completării cererii de finanţare, mai exact la finele anului 2012, vasluianul Fănică Istrate deținea o fermă de semi-subzistenţă formată din 0,46 hectare de teren agricol în folosinţă, animale şi păsări, potrivit datelor publicate de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală. După ce s-a documentat cu privire la posibilitățile de investire prin intermediul PNDR 2007-2013,  Fănică Istrate a decis să acceseze fonduri prin intermediul GAL Podu Înalt.

Obiectivele proiectului aflat în implementare constau în creşterea competitivităţii exploataţiei agricole şi a volumului producţiei destinate comercializării, pentru ca ferma de semi-subzistenţă să devină viabilă economic. Realizarea acestor obiective se va face prin mărirea progresivă a dimensiunii exploataţiei mixte cu cel puţin 3 UDE şi prin creşterea şi diversificarea producţiei agricole comercializate cu 20%, până în anul trei de implementare.

Pentru a aduce valoare adăugată fermei mixte, Istrate Fănică va comercializa produsele obţinute în sacoşe biodegradabile personalizate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE