Fonduri europene nerambursabile prin PNDR: 750.000 de euro pentru modernizarea unei ferme de pasari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cu ajutorul fondurilor europene disponibile prin PNDR, o companie din localitatea Medias, judetul Sibiu, a reusit sa achizitioneze echipamente tehnologice specializate pentru modernizarea unei ferme de pasari, implementand astfel un proiect in valoare totala de peste 8.958.011 lei, potrivit datelor AFIR oferite site-ului StiriAgricole.ro.

Proiectul a fost finantat prin Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”. Beneficiarul, SC AVIGAL SRL, a implementat acest proiect in valoare totala de 8.958.011 lei in perioada 2010-2013, valoarea finantarii nerambursabile fiind de 3.356.000 lei.

Administratorul companiei sibiene, Ioana Ligia Dobrinescu, a dorit, prin intermediul accesarii fondurilor europene nerambursabile, sa reabiliteze 5 hale de productie pentru cresterea gainilor ouatoare, precum si sa extinda o hala pentru activitati de sortare si ambalare a oualor.

Obiectivele principale ale proiectului finantat cu fonduri europene au fost cresterea competitivitatii sectorului agricol prin utilizarea resurselor umane si a factorilor de productie, introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi, ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei.

De asemenea, prin intermediul fondurilor europene accesate au fost reabilitate retelele de utilitati, inclusiv prin construirea unei platforme betonate acoperite pentru stocarea dejectiilor. Totodata, au fost amenajate drumuri de acces si platforme betonate.

Prin intermediul proiectului depus au fost facute investitii în: achizitia de utilaje si echipamente care determina cresterea productivitatii muncii, imbunatatirea calitatii produselor agricole, introducerea de tehnologii performante, achizitia unui bazin vidanjabil, achizitie utilaje de productie pentru dotarea halelor, achizitie încarcator frontal, remorca, achizitie mijloc de transport specializat pentru transportul oualor.

Tara noastra are alocata prin PNDR 2014 – 2020 o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii noastre, iar 1,347 miliarde de euro reprezinta contributia nationala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE