Fonduri europene nerambursabile prin PNDR: 190.000 de euro pentru modernizarea unei exploatatii de cultivare a orezului

Facebook
Twitter

Cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile disponibile prin PNDR, o companie din comuna Viziru, judetul Braila a reusit sa isi modernizeze exploatatia agricola prin achizitionarea unor utilaje agricole performante, cu scopul de a-si creste productivitatea si de a-si valorifica recolta la preturi mai mari.

Proiectul a fost finantat prin intermediul Masurii 121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole”, in cadrul PNDR 2007-2013. Beneficiarul, SC Sismad Agro SRL, a implementat acest proiect in valoare totala de 314.006 de euro in perioada 2008-2010, valoarea finantarii nerambursabile fiind de 192.147 de euro.

Administratorul companiei brailene, Stanciu Gabi, a dorit prin intermediul fondurilor europene nerambursabile sa achizitioneze utilaje agricole performante, capabile sa asigure un randament ridicat, un consum mai mic pe unitatea de suprafata, pregatirea optima a patului germinativ, diversificarea productiei si imbunatatirea calitatii nutritionale a produselor agricole.

Activitatile principale din cadrul proiectului s-au concretizat prin cumpararea urmatoarelor utilaje: un tractor agricol de 230 CP si unul de 140 CP, o presa de balotat, un incarcator frontal, o cositoare rotativa pentru resturile vegetale, un set de roti inguste, un plug reversibil, un prasitor rabatabil cu fertilizare si o pompa cu actionare de la tractor.

De asemenea, pentru extinderea gamei de lucrari oferite au mai fost achizitionate o linie de selectare a semintelor, doua motopompe, un echipament de irigat si unul de erbicidat.

In urma implementarii proiectului, societatea braileana a reusit sa isi diminueze costurile de productie, sa efectueze mai rapid lucrarile, precum si sa valorifice mai bine potentialul agricol din zona.

In prezent, SC Sismad Agro SRL detine o ferma de 600 de hectare si o sectie de mecanizare performanta, adaptata standardelor de mediu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE