Fonduri europene nerambursabile de 1 milion de euro pentru un proiect pentru infrastructura secundara de irigatii prin PNDR 2020

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a lansat in consultare publica Ghidul solicitantului pentru submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructura de irigatii, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Ghidul care ofera informatii despre modul in care pot fi accesate fonduri europene nerambursabile pentru infrastructura secundara de irigatii poate fi consultat pe pagina oficiala de internet www.afir.info , la sectiunea Transparenta decizionala.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finantare prin fonduri europene nerambursabile pentru infrastructura secundara de irigatii sunt Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislatiei in vigoare. De asemenea, Federatiile Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (FOUAI) pot depune cereri de finantare numai in masura in care sunt detinatori de infrastructura secundara de irigatii preluata prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente (acest tip de infrastructura este definita conform Legii nr. 138/ 2004 a imbunatatirilor funciare, cu modificarile și completarile ulterioare).

Fondurile europene nerambursabile pentru infrastructura secundara de irigatii disponibile prin submasura 4.3 pentru componenta infrastructura de irigatii sunt 100% nerambursabile și nu pot depași valoarea de 1 milion de euro/proiect pentru sistemele de irigatii aferente statiilor de pompare de punere sub presiune (SPP). Achizitia de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/ FOUAI-uri este limitata la un procent de maximum 30% din valoarea totala eligibila a proiectului, din care s-a scazut valoarea aferenta a echipamentelor de irigat.

Perioada de consultare publica este de 10 zile calendaristice de la data publicarii pe site a versiunii consultative aferente Ghidului solicitantului pentru submasura 4.3 – componenta infrastructura de irigatii. Toti cei interesati pot sa transmita propuneri sau observatii pe adresa de e-mail consultare@afir.info , pana la data de 16 mai 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE