Meniu

Fonduri europene AFIR. Institutia deschide sesiunea de primire pentru o noua submasura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a declarat ca proiectele de investitii in sistemele de irigatii pot primi finantare de maximum 1.000.000 euro pentru fiecare proiect, noteaza Agerpres.

AFIR a anuntat ca va deschide, miercuri, 6 februarie, sesiunea de primire a proiectelor de investitii aferente submasurii 4.3 “Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” – componenta infrastructura de irigatii, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Alocarea financiara  a acestei submasuri

Sesiunea se va desfasura in perioada 6 februarie – 31 august 2019 si are o alocare financiara anuala de 200 milioane euro. Pragurile de calitate ale proiectelor difera in fiecare luna, incepand de la 70 de puncte in prima etapa lunara (6 – 28 februarie 2019) si ajungand pana la pragul minim de 20 de puncte in ultima etapa lunara (1 – 31 august 2019).

In aceasta sesiune acordam finantare de pana la 1.000.000 euro pentru fiecare proiect de investitii in sistemele de irigatii. Fondurile sunt 100% nerambursabile si se acorda pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, a cladirilor aferente statiilor de pompare si/sau de punere sub presiune, precum si racordarea acestora la utilitati, inclusiv constructia si modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat. In cadrul investitiilor, se pot achizitiona echipamente de irigat in limita a 30% din valoarea eligibila a unui proiect. In ultimele saptamani, am avut o serie de intalniri cu OUAI-urile din teritoriu si am constatat interesul crescut al beneficiarilor de a depune noi cereri de finantare. Va asigur ca Agentia este pregatita pentru implementarea tehnica si financiara a proiectelor de reabilitare a infrastructurii secundare de irigatii, acesta fiind un obiectiv strategic de maxima importanta pentru agricultura Romaniei’, a afirmat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Modul de depunere a cererilor

Cererile de finantare se depun on-line pe pagina de internet a Agentiei, www.afir.info, pana in data de 31 august 2019, ora 16:00 sau pana la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii de fonduri nerambursabile au la dispozitie Ghidul solicitantului, care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agentiei, www.afir.info., la sectiunea “Investitii PNDR” in pagina dedicata submasurii 4.3.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE