Meniu

Fonduri europene AFIR. Institutia deschide sesiunea de primire pentru o noua submasura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a declarat ca proiectele de investitii in sistemele de irigatii pot primi finantare de maximum 1.000.000 euro pentru fiecare proiect, noteaza Agerpres.

AFIR a anuntat ca va deschide, miercuri, 6 februarie, sesiunea de primire a proiectelor de investitii aferente submasurii 4.3 “Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” – componenta infrastructura de irigatii, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Alocarea financiara  a acestei submasuri

Sesiunea se va desfasura in perioada 6 februarie – 31 august 2019 si are o alocare financiara anuala de 200 milioane euro. Pragurile de calitate ale proiectelor difera in fiecare luna, incepand de la 70 de puncte in prima etapa lunara (6 – 28 februarie 2019) si ajungand pana la pragul minim de 20 de puncte in ultima etapa lunara (1 – 31 august 2019).

In aceasta sesiune acordam finantare de pana la 1.000.000 euro pentru fiecare proiect de investitii in sistemele de irigatii. Fondurile sunt 100% nerambursabile si se acorda pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, a cladirilor aferente statiilor de pompare si/sau de punere sub presiune, precum si racordarea acestora la utilitati, inclusiv constructia si modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat. In cadrul investitiilor, se pot achizitiona echipamente de irigat in limita a 30% din valoarea eligibila a unui proiect. In ultimele saptamani, am avut o serie de intalniri cu OUAI-urile din teritoriu si am constatat interesul crescut al beneficiarilor de a depune noi cereri de finantare. Va asigur ca Agentia este pregatita pentru implementarea tehnica si financiara a proiectelor de reabilitare a infrastructurii secundare de irigatii, acesta fiind un obiectiv strategic de maxima importanta pentru agricultura Romaniei’, a afirmat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Modul de depunere a cererilor

Cererile de finantare se depun on-line pe pagina de internet a Agentiei, www.afir.info, pana in data de 31 august 2019, ora 16:00 sau pana la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii de fonduri nerambursabile au la dispozitie Ghidul solicitantului, care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agentiei, www.afir.info., la sectiunea “Investitii PNDR” in pagina dedicata submasurii 4.3.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE