Fonduri europene: AFIR anunta prelungirea sesiunii de depunere

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finantare pentru beneficiarii publici din teritoriul ITI – Delta Dunarii (ITI-DD), pana la data de 31 iulie 2017, ora 16.00.

Astfel, se vor prelungi sesiunile de primire a proiectelor de investitii pentru submasura 7.2 ITI – DD (Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica), pentru submasura 7.6 ITI – DD (Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural), si pentru submasura 4.3 ITI – DD (Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice – Infrastructura de acces SILVICA).

„Prelungirea termenului de primire a cererilor de finantare s-a decis pentru a raspunde solicitarilor primite in acest sens din partea potentialilor beneficiari motivate de necesitatea obtinerii avizelor specifice care necesita un timp mai indelungat de eliberare. Solicitarea potentialilor beneficiari a fost sustinuta si de Asociatia Comunelor din Romania (ACoR) filiala Tulcea, si de Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara ITI Delta Dunarii (ADI ITI Delta Dunarii), care ne-a informat ca pentru accesarea acestor submasuri a eliberat deja un numar important de avize.” a precizat Directorul General al AFIR, Adrian-Ionut CHESNOIU.

Pragul lunar de calitate pentru componenta infrastructura apa/ apa uzata a submasurii 7.2, va fi in perioada 1 iulie – 31 iulie 2017 de 25 de puncte.

Celelalte componente ale submasurii 7.2, in speta infrastructura rutiera de interes local si infrastructura educationala si sociala, vor avea un prag de calitate de 20 puncte. Tot un prag de calitate de 20 de puncte va fi aplicat si pentru proiectele depuse pentru finantare in zona ITI Delta Dunarii pentru submasura 7.6. Proiectele pentru care se va solicita finantare in luna iulie prin submasura (sM) 4.3 vor avea un prag de calitate de 25 puncte.

In prezent, pentru finantare prin sM 7.2 ITI – DD mai sunt disponibili 88,3 milioane de euro. Dintre acestia, 29,5 milioane de euro sunt disponibili pentru componenta infrastructura apa/apa uzata, 8,4 milioane euro pentru componenta infrastructura educationala si sociala si 50,2 milioane euro pentru infrastructura rutiera de interes local.

Totodata, 16,7 milioane euro sunt disponibili pentru investitii prin sM 7.6 ITI-DD si 3,4 milioane euro pentru investitii prin sM 4.3 Silvic ITI-DD.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE