Fonduri europene 2021 pentru IMM: CE a aprobat o schema de 358 de milioane euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fonduri europene 2021 pentru IMM: Comisia Europeana a aprobat o schema romaneasca in valoare de 358 de milioane de euro (1,772 miliarde lei) pentru a sprijini intreprinderile mici si mijlocii.

De  aceste fonduri europene 2021 pentru IMM vor beneficia firmele afectate de pandemia de coronavirus si de masurile restrictive pe care guvernul roman a trebuit sa le puna in aplicare pentru a limita raspandirea virusului.

Sprijinul public a fost aprobat din fonduri europene 2021 pentru IMM in temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. In cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subventii directe pentru investitii in activitati productive, pana la o suma maxima de 1 milion euro (4,9343 milioane lei) per beneficiar.

Criterii pentru a beneficia de fonduri europene 2021 pentru IMM

Schema va fi deschisa IMM-urilor care isi desfasoara activitatea in sectoarele afectate in mod deosebit de epidemia de coronavirus, precum industria prelucratoare, constructiile, comertul cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor, transportul si depozitarea.

Pentru a fi eligibile ca sa primeasca fonduri europene 2021 pentru IMM, societatile trebuie sa fi fost infiintate in Romania pana la 31 decembrie 2018 si trebuie sa fi inregistrat profituri din exploatare pe parcursul anului 2019.

Ce suma se va aloca din fonduri europene 2021 pentru IMM

Se preconizeaza ca schema de ajutor va aduce beneficii unui numar de 4.000 de societati care vor primi fonduri europene 2021 pentru IMM. Comisia a constatat ca schema romaneasca respecta conditiile prevazute in cadrul temporar, se arata intr-un comunicat remis de forul european.

In special, ajutorul nu va depasi 1,8 milioane euro per beneficiar. Sprijinul din fonduri europene 2021 pentru IMM se acorda pana la 31 decembrie 2021.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE