Firmele cu activități în agricultură, sărite din schema juorului de minimis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Antreprenorii care sperau că vor putea beneficia de schema de ajutor de minimis în 2013 mai au de așteptat.

Hotărârea nr. 274/2013 care reglementează acordarea ajutoarelor de minimis în intervalul 2013-2014 publicată în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, firmele cu activități în agricultură nu pot beneficia de schema de minimis.

Pe lista beneficiarilor schemei de finanțare, care dispune de un buget de circa 100 de milioane de euro, se regăsesc firmele din mediul rural și urban care desfășoară activități non-agricole. Acestora le pot fi rambursate integral toate cheltuielile eligibile aprobate pentru un proiect de investiții, în limita a 200.000 euro, echivalent în lei, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi. În cazul firmelor care desfășoară activități în domeniul transportului rutier, plafonul maxim a fost stabilit la 100.000 euro, echivalentul în lei.

Printre condițiile impuse pentru acordarea finanțării putem menționa obligativitatea de a menține locurile de muncă existente la date înregistrării cererii de acord pentru finanțare. Totodată, beneficiarii schemei de finanțare trebuie să creeze 5 locuri de muncă și să le mențină timp de 3 ani de la data finalizării investiției.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE