septembrie 26, 2022

Final de mandat. Ministrul Daea preda stafeta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Marti, 18 iunie 2019, la finalul Consiliului AgriFish de la Luxemburg, in prezenta reprezentantilor statelor membre si a Comisarului european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, ministrul Petre Daea a predat oficial stafeta catre Jari Leppä, ministrul Agriculturii din Finlanda, tara care va prelua presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene de la 1 iulie 2019.

”Momentul predarii este un moment extraordinar, de mare responsabilitate. Acum cand predau aceasta misiune ma gandesc la munca comuna pe care am desfasurat-o si pentru care vreau sa va multumesc. Este succesul dvs., al tuturor, al fiecaruia de aici din aceasta sala si nu numai, este succesul functionarilor din statele noastre, al tuturor celor care au deschis si au inchis usa in locatiile pe care noi le-am folosit pentru a dezbate, pentru a lucra, pentru a lua decizii. Tuturor vreau sa le multumesc!”, a afirmat ministrul Petre Daea.

Ministrul a oferit omologului sau din Finlanda un cadou simbolic, al continuitatii, un ceas, pentru a sublinia ca timpul este extrem de valoros si i-a urat mult succes in exercitarea  mandatului sau. Cu aceasta ocazie, Jari Leppä, ministrul finlandez al Agriculturii, a precizat ca doreste sa continue activitatea cu acelasi ritm sustinut pe care Romania l-a impus pe perioada celor sase luni de mandat.

La randul sau, Phil Hogan, a apreciat activitatea desfasurata de echipa Romaniei pe perioada Presedintiei Consiliului UE, care a mentinut un nivel ridicat al ambitiilor si a impus un mod de lucru intens la nivelul tuturor statelor membre, astfel incat sa se realizeze cat mai multe progrese in timpul celor sase luni de Presedintie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE