Festivalul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Florile Dalbe”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”organizează în perioada 13-14 decembrie 2014, Festivalul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Florile Dalbe”.

Frumuseţea datinilor şi a obiceiurilor, a costumelor cu întreaga lor recuzită, spectaculozitatea şi ineditul fac din acest program un veritabil eveniment cultural. Cetele mascaţilor se vor aduna şi vă vor arăta cât de importante sunt tradiţiile la sat şi cât de mândre sunt de obiceiurile de Crăciun.

Uliţele satului vor răsuna de colinde şi urături, zurgălăi şi jocuri cu măşti, iar de pe mesele  împodobite,  vă  îmbie  vin  şi  cozonaci,  covrigi  şi  colaci,  nuci  şi  mere,  produse gastronomice tradiţionale româneşti de sezon, inclusiv produse bio
.

E vremea darurilor şi a gândurilor bune, a aromelor de cozonac şi a vinului fiert, a colindelor şi a bucuriei. Veniţi la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi redescoperiţi datinile strămoşeşti, simţiţi-vă din nou copii şi colindaţi alături de noi şi grupurile de colindători pentru a aduce bucurie în sufletul tuturor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE