Festival de tăiat porci, la Mioveni

Facebook
Twitter

Astăzi și mâine are loc la Mioveni cea de-a IV-a edi­ţie a sărbătorii tradi­ţio­nale Ignatul la români. Evenimentul este organizat de autoritățile locale din Mioveni și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia Profesională de Turism şi Asociaţia Pri­ma­rilor Argeşeni și se desfășoară în Mioveni – Zona Bemo.

Cum de Ignat, românii sacrifică porcii care se vor transforma în șuncă afumată și cârnați garnisiși cu usturoi, competiţia de la Mioveni se va axa pe pro­movarea tradiţiilor româneşti, ast­fel că fiecare participant va sacri­fica un porc, în stilul tradiţional. La sărbătoarea tradi­ţio­nală Ignatul la ro­mâni au fost invitate să par­ti­cipe toate primăriile localită­ţilor din Argeş. Participanţii au ame­na­jat câte un stand şi se vor între­ce în a avea cea mai bună prezen­ta­re, cel mai frumos porc, cel mai crud şorici şi cele mai gustoase pre­parate. Din juriu vor face parte mai mulţi primari.

Vizitatorii vor asista la sacrificarea porcilor putând gusta din şorici, din pomana porcului, udate din plin cu ţuică fiartă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE