Astăzi și mâine are loc la Mioveni cea de-a IV-a edi­ţie a sărbătorii tradi­ţio­nale Ignatul la români. Evenimentul este organizat de autoritățile locale din Mioveni și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia Profesională de Turism şi Asociaţia Pri­ma­rilor Argeşeni și se desfășoară în Mioveni – Zona Bemo.

Cum de Ignat, românii sacrifică porcii care se vor transforma în șuncă afumată și cârnați garnisiși cu usturoi, competiţia de la Mioveni se va axa pe pro­movarea tradiţiilor româneşti, ast­fel că fiecare participant va sacri­fica un porc, în stilul tradiţional. La sărbătoarea tradi­ţio­nală Ignatul la ro­mâni au fost invitate să par­ti­cipe toate primăriile localită­ţilor din Argeş. Participanţii au ame­na­jat câte un stand şi se vor între­ce în a avea cea mai bună prezen­ta­re, cel mai frumos porc, cel mai crud şorici şi cele mai gustoase pre­parate. Din juriu vor face parte mai mulţi primari.

Vizitatorii vor asista la sacrificarea porcilor putând gusta din şorici, din pomana porcului, udate din plin cu ţuică fiartă.