Fermierul anului 2014. Ministerul Agriculturii a acordat peste 200 de diplome pentru fermierii români

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Peste 200 de fermieri din toate județele țării, care au obținut producții bune în anul 2014 la culturile de grâu, rapiță și orz, dar și tinerii fermieri și administratorii fermelor de familie au primit, marți, din partea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, o diplomă de recunoaștere a muncii depuse în agricultură, în cadrul unui eveniment intitulat “Balul Fermierului”, organizat în premieră de MADR.

La nivelul fiecărui județ au fost premiați primii cinci fermieri, respectiv primii trei în funcție de producția vegetală obținută până în prezent și alte două categorii speciale, și anume reprezentanții fermelor de familie și tinerii fermieri.

“Obiectivul nostru este de a încerca să creăm în toate formele agriculturii, fie că este vorba de sectorul vegetal sau de cel zootehnic, acea clasă de mijloc, acele ferme de familie care să producă nu numai pentru autoconsum, dar să înceapă să producă și pentru piață. Știu că este datoria noastră să stimulăm. (…) Vrem să-i premiem și pe tinerii fermieri, pentru că am vorbit de nevoia de aduce tinerii către agricultură și de a-i menține în mediul rural. A fost posibil și datorită fondurilor europene pe care le-am avut la dispoziție. Azi avem 12.000 de fermieri care au semnat contracte prin PNDR pentru a începe o activitate agricolă în mediul rural. Avem și pe viitorul program o sumă importantă destinată tinerilor fermieri, dar în egală măsură vrem să nu-i defavorizăm pe aceia care au depășit limita de vârstă stabilită la nivel european, de 40 de ani”, a explicat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Printre fermierii premiați s-au numărat și “nume grele” din agricultură precum Laurențiu Baciu sau Dimitrie Muscă, dar și fermierul arădean de numai 23 de ani Alexandru  Taședan.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE