Fermierii nu vor mai plăti taxa de stâlp pentru garduri și canale de irigații, dacă deputații se întorc la treabă

Facebook
Twitter

Fermierii nu vor mai plăti taxa de stâlp pentru garduri și canale de irigații, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat și trimis către Camera Deputaților.

„Taxa pe stâlp a fost introdusă pe toate categoriile, fiind la 1,5%. A fost redusă la 1%. Există un proiect de lege în Parlament, care a trecut de Senat și se află la camera decizională, la Camera Deputaților, care prevede eliminarea taxei pe stâlp în agricultură. Nu știu dacă o vom putea elimina cu totul, dar cu siguranță, pe anumite elemente, pe care le-am agreat cu fermierii, și mă refer la canale de irigații, garduri, putem să eliminăm (taxa pe stâlp, n.r.), astfel încât panta de creștere în agricultură să nu fie afectată foarte mult”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la Adevărul Live.

Fermierii au cerut eliminarea taxei pe stâlp, pe care o consideră o taxă pe investiții, arătând că cel mai loviți de aplicarea taxei pe construcțiile speciale vor fi tocmai beneficiarii fondurilor europene, care au investit în sere, depozite, ferme moderne, a căror valoarea este foarte mare și, prin urmare, și sumele datorate statului în contul taxei pe stâlp vor fi pe măsură.

Parlamentarii au plecat însă în vacanță electorală, amânând nenumărate legi, ca și cea privind eliminarea taxei pe stâlp în agricultură.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE