Fermierii din Olt au incheiat recoltarea cerealelor: care sunt productiile la hectar?

Facebook
Twitter

In judetul Olt, fermierii au incheiat campania de recoltare a cerealelor. Productia medie raportata pe hectar este de 4,5 tone, mai scazuta cu peste o tona la hectar fata de anul precedent, a declarat seful Directiei Agricole Judetene Olt, Gabriela Andronie.

„S-a incheiat recoltarea la grau, rapita pentru ulei, triticale, orz, orzoiaca si mazare.

De pe suprafata totala de 130.000 de hectare cu grau, a fost obtinuta o productie totala de 585.000 de tone, productia medie la hectar fiind de 4.500 de kilograme.

Citeste si: APIA: sprijin de peste 1,4 milioane de lei pentru crescatorii de animale

La orz productia totala a fost de 72.000 de tone, la rapita pentru ulei, productia medie a fost de 2.500 kilograme pe hectar si productia totala de 39.400 de tone, la triticale productia totala a fost de 22.500 de tone, iar la orzoaica productia totala a fost de 24.000 de tone”, a precizat Gabriela Andronie.

Culturile de prasitoare, respectiv de porumb si floarea soarelui, vor avea de asemenea productii mai mici fata de cele de anul trecut, insa deocamdata in judetul Olt nu au fost constatate calamitati din cauza secetei.

„Fermierii au inceput sa semnaleze ca in zona de sud, in zona Garcov, porumbul este afectat de seceta, insa deocamdata nu avem procese verbale de constatare a calamitatilor la culturile de prasitoare”, a mai mentionat directorul DAJ Olt.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE