Agricultorii americani vor însămânța porumb modificat genetic, respins de importatorii chinezi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Archer-Daniels-Midland Co. (ADM) și Bunge Ltd. (BG), doi dintre cei mai mari traderi de cereale din lume, se confruntă cu o nouă problemă în încercarea lor de a crește exporturile de porumb în China.

La circa șase luni după ce China a respins mai multe loturi de porumb din Statele Unite, care conțineau boabe provenite din culturi la care s-a folosit sămânță modificată genetic furnizată de Syngenta, Bunge a anunțat că nu va mai prelua porumb de acest tip de la fermierii americani,informează Bloomberg.

Un alt mare trader, ADM, a arătat că va testa porumbul, înainte de a-l prelua. Aceasta, deoarece marii comercianți pierd între 30 și 50 de dolari pentru fiecare tonă de porumb respinsă de chinezi și livrată către alte piețe.

Chiar și așa, fermierii americani par că nu se tem de o eventuală respingere a mărfii lor de către chinezi și preferă să cultive acest soi de porumb, datorită productivității ridicate.

China trebuie să facă față creșterii populației, însă nu pare dispusă, asemeni multor state din lume, să îmbrățișeze noile tehnologii. Statele Unite, pe de altă parte, se numără printre promotorii acestora.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE