Fermierii afectati de seceta in 2015 vor fi despagubiti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Lipsa precipitatiilor din ultimele luni a afectat sute de hectare in diferite zone ale tarii, iar producatorii calamitati ar putea fi despagubiti.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat astazi, la Iasi, ca vor fi luate cateva masuri de sprijinire a producatorilor si fermierilor afectati de seceta. Seful MADR a mai spus si ca se gandeste chiar la o masura de a aduce mai aproape de producatori apa pe canalele de irigatie, astfel incat sa compenseze pe cat se poate posibilele efecte ale secetei care se inregistreaza in special in zona Moldovei.

„Deocamdata, nu vreau sa vorbesc de productie, de calamitate pentru ca ar influenta foarte mult preturile si atunci sigur ca trebuie sa ajutam fermierii, dar sigur fara sa vorbim despre efecte pozitive sau negative”, a spus ministrul Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Fermierii care au suferit de pe urma calamitatilor in anii trecuti au fost despagubiti, au beneficiat de ajutoare de minimis sau au fost scutiti de la plata unor impozite.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE