Prin intermediul unui proiect cofinantat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul POSDRU 2007-2013, Asociatia Romana a Carnii, in parteneriat cu Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati si Instituto de Formation Integral din Spania, va oferi stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni. Proiectul derulat cu fonduri europene nerambursabile a inceput in luna aprilie 2014 si se va finaliza in octombrie 2015. Valoare totala eligibila este de 1.980.575,07 lei, contributia ARC fiind de numai 24.000 lei, potrivit datelor furnizate de ARC redactiei StiriAgricole.ro.

„Proiectul vizeaza cresterea numarului de tineri absolventi mai bine pregatiti din punct de vedere practic pentru piata muncii si pentru viata profesionala in domeniul industriei agroalimentare si crearea unei baze de date cu absolventii pe care membrii asociatiei o pot consulta si folosi atunci cand vor dori sa angajeze personal calificat”, ne-a declarat directorul ARC, Vladimir Manastireanu.

Baza de date va cuprinde peste 350 de studenti proveniti din cadrul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentului Galati, care au beneficiat in cadrul proiectului de sesiuni de instruire si orientare profesionala.

„Stagiile de practica in conditii reale de munca la care participa 200 dintre acesti studenti reprezinta o forma de simulare a angajarii, astfel incat la incheierea lor acestia sa se adapteze la cerintele si nevoile unui post de lucru, cu responsabilitatile si beneficiile pe care le implica. Totodata, formarea de capital uman calificat si adaptarea pregatirii universitare la dinamica cerintelor exprimate pe piata muncii faciliteaza si imbunatateste colaborararea intre mediul universitar si producatori, Asociatia Romana a Carnii fiind un liant in crearea si dezvoltarea de parteneriate benefice pentru industria agroalimentara”, a completat Vladimir Manastireanu.

Avantajele de care ARC beneficiaza in cadrul proiectului constau in achizitionarea unor echipamente IT ce vor ramane in patrimoniul ARC dupa finalizarea proiectului.

Share on Facebook