Fermier: Traderii stau cu urechea ciulită ca să își bată joc din nou de producători

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

După un an 2013 cu producții record și încasări mici pentru fermieri, 2014 nu aduce beneficii sporite agricultorilor români, din cauza prețurilor mici.

„Producția de anul acesta va fi cel puțin la nivelul celei de anul trecut. Cât privește prețurile, funcționarii de la Agricultură tot fac predicții cu privire la producție, dar recolta se cuantifică după ce o pui în depozit, nu cât e pe câmp. Oficialii se laudă cu ce au făcut ei și cât au ajutat agricultura ca să facem producție mare, dar nu ei au dat recolta, ci Dumnezeu. Traderii stau cu urechea ciulită și se pregătesc să își bată joc de noi, ca anul trecut”, ne-a declarat ing. Doru Andrici, președintele Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice din Botoșani.

Fermierul spune că, deși Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli (LAPAR) a făcut o sesizare cu privire la posibile încălcări ale legii la Consiliul Concurenței încă de anul trecut, până acum nu a primit niciun răspuns.

„În 2013, am sesizat Consiliul Concurenței pentru că traderii aveu toți același preț. De la MADR am primit un răspuns halucinant: că noi am prezentat prețuri din UE și că trebuia să ne raportăm la Rusia”, a explicat ing. Doru Andrici.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE