Externe: inca un focar de gripa aviara descoperit in Germania. Ce masuri au luat autoritatile?

Facebook
Twitter

Oficialii germani au anuntat ca au inceput deja sacrificarea a aproximativ 14.000 de curcani, din cauza unui focar de gripa aviara, izbucnit intr-o ferma din estul tarii, noteaza Reuters.

Este al treilea focar de gripa aviara descoperit in regiune in ultimele saptamani.

Virusul gripei aviare H5N8 a fost confirmat la o ferma din zona Uckermark, au precizat autoritatile germane.

In ultimele saptamani s-au descoperit focare de gripa aviara la ferme din Ungaria, Suedia, Franta, Lituania si alte zone din Europa, iar autoritatile cred ca virusul este transmis de la pasari salbatice.

Luna trecuta, Consiliul suedez pentru agricultura a informat ca urmeaza sa fie sacrificati aproximativ 1,3 milioane de pui, din cauza unui focar de gripa aviara descoperit la cel mai mare producator de oua al Suediei, in apropierea orasului Monsteras.

Virusul gripei aviare H5N8 a perturbat semnificativ productia de carne de pasare la inceputul lui 2014 in Asia si la finele acelui an s-a raspandit si in Europa.

Pana acum nu exista cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la pasari la oameni, insa descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat sa tina pasarile inchise.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE