Producatorii romani si-au prezentat cele mai gustoase produse in Italia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Peste 20 de producatorii romani au participat in perioada 3-6 mai la targul international TuttoFood de la Milano, in cadrul unui pavilion national finantat de Ministerul Economiei prin Departamentul de Comert Exterior si Relatii Internationale, anunta Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR), potrivit Agerpres.

„Producatorii romani au prezentat la acest eveniment produse si preparate din carne, precum si din peste sau conserve. De asemenea, vizitatorii au putut remarca si produse de patiserie si dulciuri, nuci si fructe confiate. Bunatatile romanesti aduse la expozitia din Italia, Milano, au fost prezentate in doua standuri care au totalizat o suprafata de 318 metri patrati”, se arata in comunicatul APAR.

Statisticile arata ca in anul 2014 exporturile romanesti de produse agroalimentare s-au clasat la cel mai inalt nivel, depasindu-se pragul de 5,57 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o pondere de 10,62% din totalul exporturilor realizate de Romania anul trecut.

Astfel, exportul de produse agroalimentare romanesti se situeaza pe pozitia a treia in structura de export a Romaniei, dupa industria constructoare de masini si cea textila.

De asemenea, ponderea Italiei a crescut in comertul intracomunitar romanesc cu circa 9 puncte procentuale, ocupand a doua pozitie ca valoare in totalul exportului romanesc.

Urmatoarea expozitie la care vor participa producatorii romani va avea loc la Amsterdam, in perioada 19-20 mai 2015.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE