Exporturile de struguri de masă aduc venituri frumoase

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Profitând de condițiile pedologice și climatice favorabile, unii viticultori au găsit o soluție pentru a-și crește veniturile: exporturile de struguri de masă.

„Exporturile de struguri de masă cresc de la an la an. În sezonul 2013-2014, sperăm să ajungem la 170.000 de tone, în valoare de 500 de milioane de dolari”, spune expertul peruan Fernando Cilloniz Benavides.
Potrivit acestuia, Peru va exporta, în sezonul 2014-2015, 200.000 de tone de struguri de masă, în valoare de 550 de milioane de dolari. Creșterea exporturilor de struguri de masă se datorează unui plus de producție din regiunile Ica și Piura, precum și din plantațiile din Lambayeque și Arequipa. Afacerile viticultorilor ar putea înflori, după ce va fi finalizat un proiect major de irigații în zonele viticole, potrivit Agraria.pe.

Astfel, fructele pot deveni a doua cea mai exportată categorie de produse agroalimentare în anii viitori, după cafea. De altfel, se estimează că Peru va deveni al doilea mare exportator de struguri de masă din lume până în 2016, mai ales că principalii concurenți, Chile și California, se confruntă cu o secetă prelungită. În plus, în vreme ce viticultorii americani nu mai înființează noi suprafețe, cei din Peru se extind.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE